Bryan Adams exclusief in RTL Late Night

Bryan Adams exclusief in RTL Late Night

Geschreven door Pieter Jongsma

Voor de derde keer in korte tijd schuift er een internationale superster aan tafel bij ‘RTL Late Night’. Na Sir Tom Jones en zanger Seal is het aanstaande dinsdag 10 november de beurt aan de Canadese rocker Bryan Adams.

Humberto Tan spreekt de muzikant uitgebreid over zijn carrière en zijn nieuwe album. Natuurlijk treedt hij ook op.

De carrière van Bryan Adams duurt al bijna 40 jaar, waarin hij zo’n 20 grote hits scoorde. Iedereen kent zijn nummers, waaronder de klassieker ‘Summer of ’69’, ‘Run To You’, ‘Have You Ever Really Loved A Woman’, ‘Please Forgive Me’ en natuurlijk ‘(Everything I Do) I Do It For You’. Dit laatste nummer, de titelsong van de film ‘Robin Hood: Prince of Thieves’ uit 1991, stond in Nederland maar liefst 12 weken op nummer 1 (destijds een record) en was wereldwijd de best verkochte single van dat jaar.

Maar Adams is nog lang niet uitgerockt. Deze maand verscheen ook zijn dertiende studio-album getiteld Get Up! Hierop wordt de 55-jarige zanger herenigd met tekstschrijver Jim Vallance, met wie Adams onder andere zijn hits ‘Cuts Like A Knife’, ‘Heaven’ én ‘Summer of ’69’ schreef. Ook treedt hij op 24 mei op in Ziggo Dome.

In RTL Late Night speelt Adams live één van zijn nieuwe nummers. Daarnaast brengt hij een bijzondere akoestische versie van zijn hit ‘Run To You’ ten gehore.