Chantal Janzen krijgt tweede programma in Duitsland

Chantal Janzen krijgt tweede programma in Duitsland

Geschreven door Pieter Jongsma

De Duitse zender Sat1 wil een tweede programma maken met presentatrice Chantal Janzen.

Ze vertelt dit in College Tour, dat vrijdagavond wordt uitgezonden.

Details over het nieuwe programma kan ze nog niet geven, maar ze weet wel dat het een amusementsprogramma zal zijn. Aan Twan Huys vertelt ze: "Het wordt in ieder geval geen Duitse versie van Nieuwsuur."

De keuze om juist nu in Duitsland een carrière op te bouwen en het theater opzij te zetten, heeft te maken met het uiterlijk van Janzen: "Nu zie ik er nog normaal uit. Uiterlijk is op televisie minder lang houdbaar voor een vrouw, in het theater maakt dat iets minder uit."

Duitse pers
Het Duitse avontuur komt precies op tijd voor Janzen: "Als ik vijf jaar eerder naar Duitsland was gegaan, had ik het niet overleefd." Dat heeft voor een groot deel te maken met de Duitse roddelpers. Janzen vertelt dat haar eerste interview met de Duitse krant Bild goed ging, maar ze realiseert zich dat de roddeljournalisten nooit haar vrienden zullen worden: "Die zitten te wachten tot er iets mis gaat. En vinden ze niets, dan zoeken ze wel iets."

Sylvie Meis

Janzen laat zich in College Tour ook uit over haar concurrente Sylvie Meis: "Het komt niet in mij op om mezelf te vergelijken met Sylvie Meis. Die achtergrond, hoe verschillend kan het zijn?" Janzen, die de kijkcijferstrijd afgelopen vrijdag van Meis verloor, denkt dat het lastig is om in Duitsland dezelfde bekendheid te krijgen: "Ik ga haar toch nooit inhalen? Maar ik ben daar ook totaal niet mee bezig."

Solovoorstelling
De Limburgse blondine weet ook al wat ze na haar Duitse avontuur gaat doen: "Als er in Duitsland geen hond meer naar me kijkt, ga ik een theatershow schrijven." Haar 'theatervader' Joop van den Ende geeft in College Tour aan dat hij deze solovoorstelling van Chantal Janzen graag zou produceren.