Trijntje Oosterhuis in eerste halve finale Songfestival

Trijntje Oosterhuis in eerste halve finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Trijntje Oosterhuis zal haar nummer ‘Walk Along’ in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zingen. Maandag is tijdens de loting bekend geworden dat Trijntje op 19 mei 2015 haar nummer ten gehore zal brengen aan de rest van Europa.

Nederland is naast Griekenland, Macedonië, Estland, Moldavië, Finland, België en Armenië geplaats voor de eerste helft van de eerste halve finale. Voor de tweede helft op 19 mei zijn Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Roemenië, Rusland, Albanië, Georgië en Hongarije geplaats.

Noorwegen, Ierland, Tsjechië, Litouwen, San Marino, Malta, Portugal en Montenegro zijn in de eerste helft in de tweede halve finale op donderdag 21 mei 2015 aan de beurt. Zwitserland, Azerbeidzjan, Slovenië , Letland, Polen, IJsland , Israel, Cyprus en Zweden zijn geplaatst voor de tweede helft van de tweede halve finale.

Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk staan al in de finale van het Eurovisie Songfestival. Zij mogen niet in beide halve finales stemmen. Spanje, Oostenrijk en Frankrijk mogen tijdens de eerste halve finale stemmen. Duitsland, Italië en Verenigd Koninkrijk mogen tijdens de tweede halve finale stemmen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival