Ariande Grande, Ed Scheeran en Madonna bij Grammy Awards

Ariande Grande, Ed Scheeran en Madonna bij Grammy Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

AC/DC, Ed Sheeran en Madonna betreden het podium van de 57e editie van de Grammy Awards. Dit maakte de organisatie dinsdag via de website bekend.

Ook zangeres Ariana Grande en countryster Eric Church zullen nummers gaan vertolken tijdens de show. Zevenvoudig Grammy-winnares Madonna gaf eerder op de dag op haar eigen Twitterpagina aan dat zij optreedt tijdens de uitreiking. Opmerkelijk is dat zowel Madonna als AC/DC weliswaar Grammy’s hebben gewonnen in voorgaande edities, maar dit jaar niet genomineerd zijn. Het komt niet vaak voor dat artiesten zonder nominatie een optreden verzorgen bij de Grammy’s.

Ed Sheeran, Ariana Grande en Eric Church zijn wel genomineerd voor de prestigieuze muziekprijs. De Britse singer-songwriter Sheeran kreeg in totaal drie nominaties: album van het jaar en beste popalbum voor X en beste lied geschreven voor visuele media, I See Fire. De Nederlandse dj Tiësto maakt kans op een Grammy Award voor zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend. Dat is genomineerd in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical.

De Grammy Awards worden op 8 februari uitgereikt.

© NOVUM