Tuvalu Media en Column Film bundelen krachten

Tuvalu Media en Column Film bundelen krachten

Geschreven door Pieter Jongsma

Tuvalu Media heeft dramaproducent Column Film overgenomen. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. Column Film blijft onder de Tuvalu-paraplu als zelfstandige onderneming opereren met Gijs van de Westelaken als directeur.

Column (opgericht in 1999) was onlangs uitgebreid in het nieuws met haar productie “2/11 Het spel van de Wolf”, een reconstructie van wat er zich kort na de moord op Column’s medeoprichter Theo van Gogh afspeelde in politiek Den Haag. Column is winnaar van vier Gouden Kalveren en bekend van films als Interview, Terug naar de Kust, Dorsvloer vol Confetti, Matterhorn, Gooische Vrouwen en dramaseries als Medea, CrimiClowns en De Fractie (binnenkort uit te zenden). Daarnaast maakt Column ook documentaire projecten, zoals Het Nieuwe Rijksmuseum.

Tuvalu verbreedt met de acquisitie haar ambities op het gebied van drama. Directeur Taco Zimmerman: “Wij kennen Column als een creatief en kundig dramaproducent die op een breed terrein actief is. Daarmee vormt Column een goede aanvulling op de activiteiten van Waterland Film (sinds 2010 onderdeel van Tuvalu), waardoor bij ons alle variaties binnen het drama-genre vertegenwoordigd zijn – ook voor nieuwe outlets als bijvoorbeeld Netflix en Videoland”.

Gijs van de Westelaken: “Met de brede expertise van Tuvalu, waarmee we al enkele jaren een goede band hebben, kunnen we onze film- en dramaproductie structureel uitbouwen en van een stevig fundament voorzien. Tuvalu is een sterke speler en met die steun zal Column zijn activiteiten kunnen verbreden en vergroten.”

Tuvalu Media, een van de weinige Nederlandse onafhankelijke producenten, werd in 2006 opgericht en is sindsdien flink gegroeid. Het bedrijf is producent van onder andere Maestro, Ali B. Op Volle Toeren, Familie Gezocht, Het Orkest van Nederland, De Groeten van Max en Brugklas.