Restauranteigenaren stellen elkaar op de proef in Net5's Mijn Restaurant

Restauranteigenaren stellen elkaar op de proef in Net5's Mijn Restaurant

Geschreven door Pieter Jongsma

In het nieuwe Net5-programma Mijn Restaurant dineren restauranteigenaren in elkaars zaak en onderwerpen deze aan een grondig onderzoek. Naast de menukaart en de gerechten, worden ook de service en ambiance van het restaurant beoordeeld.

Het is aan de eigenaren van de betreffende zaak om de anderen zo gastvrij mogelijk te ontvangen en een zo hoog mogelijke fooi binnen te halen. Mijn Restaurant is vanaf woensdag 22 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien bij Net5.

Restauranteigenaren doen er elke dag alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. In Mijn Restaurant bezoeken elke aflevering drie concurrenten elkaars unieke zaak voor een kritische analyse. De eigenaren en hun partners krijgen een tour door het pand, mogen zelf rondsnuffelen in alle ruimtes en schuiven aan voor het diner.

Het is telkens aan de betreffende gastheer en gastvrouw om de andere restauranteigenaren zo veel mogelijk in de watten te leggen. Dit doet ieder op zijn eigen manier, want de restaurants hebben totaal verschillende concepten; van een knoflookrestaurant tot een Schotse keuken en van een gezellig familierestaurant tot een enorm commercieel concept. De één probeert de conculega’s te paaien met chique liflafjes, de ander verrast ze met live entertainment en weer een ander probeert zijn schnitzels en filterkoffie te verkopen aan de gasten.

Aan het eind van de avond beoordelen de gasten hun concurrent. Dit wordt uitgedrukt in een allesbepalende fooi. Als alle restaurants aan bod zijn gekomen, worden alle fooien verrekend en weten we welk restaurant volgens de concurrent de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Mijn Restaurant wordt geproduceerd door IDTV, makers van de Nederlandse Bed & Breakfast

Mijn Restaurant
Vanaf woensdag 22 oktober wekelijks om 21.30 uur bij Net5.