RTL XL zendt de finale van Red Bull Soundclash exclusief live uit

RTL XL zendt de finale van Red Bull Soundclash exclusief live uit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Tijdens de Red Bull Soundclash op vrijdag 5 september gaan de bands SKIP&DIE en Go Back To The Zoo de muzikale strijd met elkaar aan in Het Concertgebouw in Amsterdam.

RTL XL zendt de finale van dit muziekevent vanuit het Concertgebouw exclusief live uit. En dat is een primeur voor RTL XL: dit is voor het eerst dat RTL in Nederland een muziekconcert online live uitzendt.

Go Back To The Zoo vs. SKIP&DIE
In 2012 won Go Back To The Zoo de eerste editie van Soundclash van De Jeugd van Tegenwoordig. De excentrieke SKIP&DIE was de grote winnaar van de tweede editie in 2013. En nu in 2014 staan deze bands in de Grand Finale. Onder de bezielende leiding van Ron Simpson & Willie Wartaal inspireren ze elkaar om het allerbeste uit zichzelf te halen en verleiden zo het publiek om voor hen te kiezen. Het publiek is getuige waar de muzikanten live toe in staat zijn en kiezen de winnaar van deze muzikale explosie met behulp van een decibelmeter.

Exclusieve live registratie via RTL XL
Voor iedereen die deze explosieve strijd niet real life kan bijwonen biedt RTL XL, het online platform met alle videocontent van RTL, uitkomst: het gehele event wordt live gestreamd en is gratis te bekijken op de desktop, tablet en mobiel via de site en app van RTL XL. De live streaming van de Red Bull Soundclash betekent voor RTL in Nederland een primeur: voor het eerst zendt RTL XL een muziekevent online live uit. RTL XL heeft met sportevenementen zoals de Premier Leauge Darts en de Europa League al enkele zeer succesvolle ervaringen met het streamen van live events.

Vrijdag 5 september wordt Red Bull Soundclash live uitgezonden op RTL XL van 21:15 tot 23:30.