Ontwerpkoning Jan des Bouvrie in nieuwe reeks ‘RTL Woonmagazine’

Ontwerpkoning Jan des Bouvrie in nieuwe reeks ‘RTL Woonmagazine’

Geschreven door Pieter Jongsma

Het vernieuwde team van ‘RTL Woonmagazine’ staat in de startblokken om vanaf zaterdag 30 augustus de kijker tien weken lang te inspireren met de nieuwste tips en trends op woongebied. Presentatrice Froukje de Both neemt dit seizoen tijdelijk het stokje over van Nicolette van Dam (in verband met haar zwangerschap).

Froukje de Both: “RTL Woonmagazine’ is zo leuk om te doen omdat het zo herkenbaar is. Je wil van alles veranderen in je huis maar hoe pak je het aan? Elke keer weer ga ik boordevol inspiratie naar huis en denk dat de kijker dat ook meekrijgt”. Naast Froukje maken ook Jan des Bouvrie en Monique des Bouvrie hun entree in het programma. Ze maken ieder hun eigen ontwerp voor de metamorfoses.

In elke aflevering bezoekt Froukje de kandidaten thuis en worden de woonproblemen en wensen besproken. Het ontwerpteam, bestaande uit Jan des Bouvrie, Monique des Bouvrie en de vertrouwde designers Marcel Wolterinck, Remy Meijers en Edward van Vliet gaan vol expertise en passie aan de slag om het woonprobleem creatief op te lossen met de nieuwste trends. Michiel de Zeeuw ondersteunt de ontwerper met de styling en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het ontwerp op locatie. In rap tempo wordt een onpraktisch en saaie woonkamer of keuken gerestyled naar een luxueus en stijlvol vertrek waar de bewoners verstelt van staan.

Niet alleen de doorsnee woonhuizen krijgen een verbluffende metamorfose, ook speciale locaties zoals een kerk, een pakhuis en een woonboot worden flink onder handen genomen. Natuurlijk ontbreken de droomhuizen niet. Elke ontwerper geeft een rondleiding in zijn droomhuis en dit seizoen laat Monique des Bouvrie zien wat hun privé zomerhuis zo speciaal maakt. Via de ‘RTL Woonmagazine’-app is nog meer inspiratie op te doen. De app is te downloaden in de app-store. Op de site rtlwoonmagazine.nl is alle informatie per uitzending terug te vinden.

Jan des Bouvrie
Jan de Bouvrie heeft licht en ruimte gecreëerd. Hij werkt voor internationale meubelfabrikanten maar ook ontwerpt hij industriële producten. Jan bouwde samen met zijn partner Monique, het monumentale pand Het Arsenaal om tot een designstudio van ongekende klasse op het gebied van interieur, architectuur en productontwikkeling. Hij heeft altijd een duidelijk doel voor ogen gehad; ontwerpen voor iedereen. Naast de exclusieve ontwerpen, maakt hij ook kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs.

Monique des Bouvrie
De kracht van Monique des Bouvrie ligt in het maken van verrassende cross overs binnen verschillende disciplines zoals fashion, architectuur, accessoires, uitgaan en reizen, wat leidt tot een zeer eigenzinnige stijl. Het Arsenaal is een energieke en inspirerende plek waar zij verantwoordelijk is voor de continue vernieuwingen op gebied van interieur, sferen, styling en het begeleiden van woonhuizen en projecten. Monique deelt in haar werk de visie van Jan: ontwerpen is voor iedereen. Dit maakt dat zij internationaal een geliefd en gevraagd interieurontwerper is met een eigenzinnige smaak.

RTL Woonmagazine wordt mogelijk gemaakt door Miele, Eijerkamp, Karakter Verf, BLG Wonen en Toon van Eneco.
Wekelijks, vanaf zaterdag 30 augustus, tussen 18.55 uur en 19.30 uur bij RTL 4.