Derde seizoen AVRO Junior Dance van start

Derde seizoen AVRO Junior Dance van start

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf zaterdag 5 april zetten jonge dansers in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar alles op alles om met hun spectaculaire ‘moves’ een plek te veroveren in de shows van Junior Dance.

Als solist, duo of in een groepje van maximaal drie personen gaan de dansers tijdens de auditiedagen tot het uiterste om de jurycoaches Anna-Alicia Sklias, Ingrid Jansen en Shaker te laten zien wat ze in huis hebben. Van hip-hop tot klassiek of van streetdance tot Latin, alle dansvormen zijn toegestaan. Uiteindelijk mogen 25 acts door naar het MoveCamp. 

Op zaterdag 10 en 17 mei worden de halve finales live uitgezonden op Zapp/NED3 en na weken van intensieve begeleiding pakken de zeven overgebleven dance-acts uit met verrassende optredens tijdens de spannende live-finale op zaterdag 24 mei. Deze spetterende shows worden gepresenteerd door Veronica van Hoogdalem en Tim Douwsma, live vanuit de Fokker Terminal in Den Haag.

Cordaid Kinderstem:
Junior Dance werkt ook dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. In ontwikkelingslanden krijgen veel kinderen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl