Catherine Keyl terug met talkshow

Catherine Keyl terug met talkshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Catherine Keyl keert op maandag 28 april 2014 eenmalig terug bij RTL4 met de talkshow ‘Catherine in actie tegen Kanker’. Catherine boekte in de jaren ‘90 grote successen met haar middagshow, waarin zij gesprekken aanging over persoonlijke en soms emotionele onderwerpen.

Deze speciale uitzending staat echter geheel in het teken van KWF Kankerbestrijding om fondsen te werven voor meer onderzoek naar kanker, specifiek voor onderzoek bij 65-plussers.

De uitzending 'Catherine in actie tegen Kanker' wordt een bijzondere en aangrijpende uitzending waarin zij met publiek, patiënten, naasten, bekende Nederlanders en deskundigen het gesprek aangaat over de enorme gevolgen van kanker onder ouderen. Maar liefst 60% van de patiënten is ouder dan 65 jaar. De komende jaren zal het aantal (oudere) patiënten door de vergrijzing alleen maar toenemen.

Catherine: ‘Ongelooflijk bijzonder dat ik mag terugkomen met een talkshow met zo’n belangrijk onderwerp, dankzij RTL en KWF. Kanker is met name een ouderdomsziekte. Als je dan ook nagaat dat de generatie die nu wordt geboren makkelijk 100 wordt, krijgen we in de toekomst steeds meer kankerpatiënten. We weten veel te weinig van kanker bij patiënten ouder dan 65 jaar. Het is fantastisch dat KWF met de opbrengst van deze uitzending toekomstig onderzoek kan financieren dat ten goede komt aan deze belangrijke doelgroep’.

Uitzending ‘Catherine in actie tegen kanker’ op maandag 28 april 2014, om 15.20- 17.05 uur bij RTL4 (herhaling: dinsdag 29 april 12.40 -14.15)