Ook Peter Jan Rens en Marijke Helwegen in Sterren Springen

Ook Peter Jan Rens en Marijke Helwegen in Sterren Springen

Geschreven door Pieter Jongsma

Deze week heeft Shownieuws enkele nieuwe deelnemers van Sterren Springen bekend gemaakt: realityster Britt Dekker, junior songfestival zangeres Femke Meines en danseres en jurylid van Avro Junior Dance Anna Alicia Sklias. Inmiddels zijn ook nog Joey Spaan (Matsoe Matsoe) en Peter Jan Rens aan de lijst van deelnemende BN’ers toegevoegd.

En Marijke Helwegen heeft besloten om toch een sprong in het diepe te wagen. Vanavond licht ze haar deelname toe in Show Vandaag. De gevarieerde groep deelnemers maakt Sterren Springen een zaterdagavondshow voor de hele familie. We zien de sterren vanaf zaterdag 5 april wekelijks om 20:00 uur springen bij SBS6. 

Marijke Helwegen: “Dit is mijn kans om een wetenschappelijk onderzoekje te doen, wat gebeurt er als ik van een duikplank het water in ga? Ik spring als een jong geitje, heel elegant. Mijn sprongen zijn geïnspireerd op dieren en Disney-figuurtjes.”

Peter Jan Rens
Vandaag heeft Peter Jan Rens zijn eerste training. “In het geheim ga ik mij voorbereiden op een eigen choreografie, dus dat ik een speciale sprong ga maken. Dat levert hopelijk extra punten op.”

Joey Spaan (Matsoe Matsoe): “Ik heb gesmeekt om mee te doen. De eerste training zit erop en de coach zei dat ik snel leerde. Ik heb tijd vrij gemaakt om minimaal drie keer in de week te trainen voor Sterren Springen.”

Britt Dekker: “Ik zit op waterpolo en ben al heel vaak in het zwembad te vinden. Wat betreft concurrentie maak ik me wel zorgen om die turner (Jeffrey Wammes), omdat hij al die salto’s al kent. Sporters moorden om te winnen hoor.”

Femke Meines
Femke Meines is met haar dertien jaar de jongste deelnemer aan Sterren Springen: “Duiken kon ik echt niet, gister heb ik mijn eerste training gehad en zowel vooruit als achteruit leren duiken”.

Anna Alicia Sklias
Anna Alicia Sklias, jurylid van Avro Junior Dance, werd bekend vanwege haar doorzettingsvermogen inExpeditie Robinson, waar ze finalist was en haar indrukwekkende dansmoves in So You Think You Can Dance. “Na mijn eerste training ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dit zéker nog niet kan! De concurrentie moordens en mijn vechtersmentaliteits in aangewakkerd…”

Alle bekende namen op een rijtje: Koen Verweij, Jeffrey Wammes, Dave Roelvink, Andy van der Meijde, Melisa Schaufeli, Nathalie Makoma, Anna Alicia Sklias, Britt Dekker, Femke Meines, Regilio Tuur, Dikke Dennis, Joey Spaan, Marijke Helwegen, Peter Jan Rens. In totaal doen er zestien sterren mee aan de zaterdagavondshow.