Songfestival Vandaag: Joost Klein strijdt met Appie in vogelpak om finaleplaats
Bron: EBU

Songfestival Vandaag: Joost Klein strijdt met Appie in vogelpak om finaleplaats

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Malmö.

Terwijl het merendeel van Nederland vrij is op deze Hemelvaartsdag, moet Joost Klein vandaag aan de bak. Vanavond strijdt Joost in de tweede halve finale van het Songfestival om een plaats in de finale van aanstaande zaterdag. Er komen vanavond 16 landen in actie, waarvan 10 doorkunnen naar de finale.

Joost vloog vorige week maandag naar gaststad Malmö om te repeteren voor zijn optreden. Van de repetities zijn enkele beelden naar buiten gebracht. Joost zal op het podium in concertzaal Malmö Arena vergezeld worden door influencers Appie Mussa en Stuntkabouter. Appie draagt een opvallend blauw vogelpak.

Bookmakers

De bookmakers hebben er vertrouwen in dat Joost de halve finale overleefd. Ze voorspellen zelfs dat Nederland met het nummer Europapa vanavond de meeste stemmen gaat krijgen. De wedkantoren verwachten dat Denemarken, Albanië, San Marino, Tsjechië, Letland en Malta in de halve finale zullen sneuvelen.

Voorafgaand aan de tweede halve finale is er op NPO 1 een voorbeschouwing te zien. Presentator Rik van de Westelaken blikt vanuit het Songfestivalcafé in Amsterdam vooruit op de halve finale met Joost. Rik doet dit met Nikkie de Jager, die dit jaar onze spokesperson is. Hila Noorzai is als verslaggever in Malmö.

Startvolgorde tweede halve finale:

  1. Malta: Sarah Bonnici - Loop
  2. Albanië: Besa - Titan
  3. Griekenland: Marina Satti - ZARI
  4. Zwitserland: Nemo - The Code
  5. Tsjechië: Aiko - Pedestal
  6. Oostenrijk: Kaleen - We Will Rave
  7. Denemarken: SABA - Sand
  8. Armenië: Ladaniva - Jako
  9. Letland: Dons - Hollow
  10. San Marino: Megara - 11:11
  11. Georgië: Nutsa Buzaladze - Firefighter
  12. België: Mustii - Before The Party’s Over
  13. Estland: 5miinust & Puuluup - (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
  14. Israël: Eden Golan - Hurricane
  15. Noorwegen: Gåte - Ulveham
  16. Nederland: Joost Klein - Europapa

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024 is vanaf 21:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Om 20:30 uur is de voorbeschouwing met Rik van de Westelaken te zien.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!